V Liptovskom Mikuláši sa strieľalo v paneláku

NETKY.SK • 15 Február 2015, 11:43 • 2 min
V Liptovskom Mikuláši sa strieľalo v paneláku

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ/BRATISLAVA - Svedkami streľby boli v sobotu podvečer obyvatelia paneláku na ulici 1. mája v Liptovskom Mikuláši. Vo vchode panelového domu strieľal 38-ročný muž zo zbrane, ktorú mal v nelegálnej držbe.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, muž mal v úmysle najskôr navštíviť suseda, ale pre zamknuté chodbové dvere sa k jeho bytu nedostal. Vzápätí vystrelil jednu ranu zo zbrane do chodbových dverí. Dvere najskôr otvorila manželka suseda, potom k dverám prišiel aj sused, ale pre poškodenia v oblasti zámku v dôsledku výstrelu nemohol dvere odomknúť. Na to 38-ročný muž vystrelil do dverí ďalšie dve rany. Sused z obavy o život zavolal políciu. Útočník odišiel smerom k svojmu bytu.

 

Po príchode policajnej hliadky pred vchod panelového domu, 38-ročný muž kričal z balkóna na policajtov, aby tam nechodili, lebo ich postrieľa. Jeden z policajtov zbadal v ruke muža zbraň, upozornil ostatných kolegov, na čo muž z balkóna vystrelil smerom k policajtom tri výstrely. Strely dopadli vedľa jedného z policajtov, ale ho nezasiahli. Policajti ihneď uzavreli miesto pred vstupom ďalších osôb. 38-ročný muž ešte vystrelil z balkóna ďalšie dve rany smerom na jedného z policajtov, ten sa stihol skryť za motorové vozidlo. Ďalšie tri rany vystrelil smerom na ďalších členov hliadky a jednu ranu smerom k žene prechádzajúcej po ulici, našťastie nikoho strely nezasiahli. Policajti následne vykonali služobný zákrok, pri ktorom muža zadržali. Rovnako zaistili aj krátku guľovú zbraň ČZ 75 kalibru 9mm so zásobníkom a nábojmi, ktoré mal v nelegálnej držbe.

 

Vyšetrovateľ 38-ročného muža obvinil zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu so zločinom útoku na verejného činiteľa a prečinom nebezpečného vyhrážania. Obvinenému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies