V Lipsku sa v stredu očakáva na protiislamskom pochode do 100-tisíc ľudí

NETKY.SK • 21 Január 2015, 06:47 • 2 min
V Lipsku sa v stredu očakáva na protiislamskom pochode do 100-tisíc ľudí

LIPSKO/SRÁŽĎANY - Po zrušení všetkých pondelkových demonštrácií v saskej metropole Drážďany kvôli konkrétnej hrozbe teroristického útoku islamských radikálov na účastníkov protiislamského pochodu hnutia Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (PEGIDA) sa v stredu uskutoční v Lipsku druhý pochod tamojšej odnože hnutia s názvom PEGIDA.

slovakia

left justify in out

Kým organizátori akcie ohlásili úradom dnes večer predpokladanú účasť 30.000-40.000 demonštrantov, samotné mesto ráta s účasťou do 100.000 ľudí, informovala agentúra DPA. V Lipsku sa však uskutoční aj 13 protiakcií odporcov hnutia PEGIDA a podobne orientovaných zoskupení. Antidemonštranti ohlásili aj blokády. Polícia nasadí okolo 4000 ochrancov poriadku z celého Nemecka.
      

Na prvom pochode LEGIDA sa v Lipsku 12. januára zúčastnilo 4800 demonštrantov, proti nim demonštrovalo 30.000 ľudí.
      

Hnutie PEGIDA protestuje od októbra 2014 takmer každý pondelok v Drážďanoch a ďalších mestách proti údajnej islamizácii Nemecka. V pondelok 12. januára sa v Drážďanoch na jeho akcii zhromaždil rekordný počet 25.000 ľudí.
      

V iných nemeckých mestách sa však čoraz silnejšie ozývajú hlasy proti hnutiu PEGIDA. Týka sa to napríklad bavorskej metropoly Mníchov alebo Kolína nad Rýnom v Severnom Porýní-Vestfálsku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona