V Lipsku maskovaní páchatelia brutálne zbili radného, bývalého funkcionára NPD

NETKY.SK • 2 Október 2018, 15:28 • 2 min
V Lipsku maskovaní páchatelia brutálne zbili radného, bývalého funkcionára NPD

LIPSKO - Mestský radný z Lipska, niekdajší funkcionár ultrapravicovej Národnodemokratickej strany Nemecka (NPD) Enrico Böhm (35), sa v utorok ráno stal obeťou brutálneho prepadu.

slovakia

left justify in out

Na frekventovanej ulici v štvrti Gohlis mu vstreklo štipľavý sprej do tváre a zbilo ho najmenej päť maskovaných útočníkov, nič mu však nevzali.

 

Vyšetrovanie prípadu prevzal odbor boja proti terorizmu a extrémizmu saského Krajinského kriminálneho úradu (LKA), pretože polícia považuje útok za zrejme politicky motivovaný.

 

Informovali o tom internetové vydanie denníka Leipziger Volkszeitung a Stredonemecký rozhlas (MDR) s tým, že prepad videlo niekoľko svedkov.

 

Útočníci boli podľa ich informácií v tmavých odevoch a mali helmy na hlavách. Pri prepade s Böhmom nekomunikovali.

 

Böhm, ktorého NPD údajne vylúčila zo svojich radov, ale podľa vlastných slov z nej odišiel sám, utrpel nešpecifikované zranenia v tvárovej oblasti a museli ho ošetriť v nemocnici.

 

Páchatelia z miesta činu ušli pešo, respektíve na bicykloch. Böhm bol v minulosti viackrát trestaný, a to aj za úmyselné ublíženie na zdraví.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies