V Lige majstrov využijú technológiu VAR už v jarnej vyraďovačke

NETKY.SK • 3 December 2018, 23:28 • 2 min
V Lige majstrov využijú technológiu VAR už v jarnej vyraďovačke

Dublin - Európska futbalová únia (UEFA) použije systém videoasistenta rozhodcu (VAR) už v prebiehajúcom ročníku Ligy majstrov 2018/2019. Rozhodol o tom výkonný výbor UEFA na zasadnutí v Dubline.

slovakia

left justify in out

O využití VAR sa pôvodne uvažovalo až od sezóny 2019/2020. "Uvidíme, či sa nám všetko podarí pripraviť už na jar. VAR však uvidíme v Lige majstrov najneskôr budúcu sezónu", uviedol v novembri prezident UEFA Aleksander Čeferin.

 

Technológia sa ale bude napokon používať už od jarnej vyraďovacej časti súťaže. "Sme pripravení používať VAR už teraz, teda skôr, ako sme pôvodne plánovali. Sme presvedčení, že to bude prospešné pre súťaž, pretože poskytne cennú pomoc arbitrom, aby mohli eliminovať nesprávne rozhodnutia," uviedol v pondelok Čeferin pre uefa.com.

 

UEFA rozhodla o použití VAR aj v budúcoročnom zápase o európsky Superpohár, na finálovom turnaji Ligy národov, a aj na ME do 21 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies