V Lige majstrov skórovali hráči z 94 krajín, Morgan je prvým Jamajčanom

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 14:30 • 2 min
V Lige majstrov skórovali hráči z 94 krajín, Morgan je prvým Jamajčanom

BRATISLAVA - Víťazný a zároveň postupový gól kapitána Leicestru City Wesa Morgana v utorňajšom odvetnom zápase osemfinále proti FC Sevilla (2:0) bol prvým presným zásahom jamajského futbalistu v histórii Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný stredný obranca sa postaral o to, že kolíska reggae sa stala v poradí 94. krajinou, ktorej hráč sa presadil v najprestížnejšej klubovej súťaži na svete. 

"Neuveriteľné, vôbec tomu nemôžem uveriť, že ako nováčikovia v Lige majstrov sme sa prebojovali tak ďaleko. Toto je jeden z najväčších zápasov v histórii klubu. Nie som si istý, či sa také niečo niekedy zopakuje. Bol to fantastický večer pre celý Leicester. Užijeme si tento moment, no stále nesmieme zabúdať na ligovú súťaž," povedal podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) Wes Morgan, ktorého tím prehral v prvom zápase na trávniku Sevilly 1:2 a na postup mu teda doma stačilo aj víťazstvo 1:0.

V Lige majstrov najčastejšie strieľajú góly Brazílčania, z tejto krajiny sa aspoň raz presadilo v súťaži dosiaľ 189 futbalistov. Informoval o tom server eurofotbal.cz s odvolaním sa na Sport-Express. Zo Slovákov má na konte päť zásahov v LM ešte z čias aktívnej kariéry v pražskej Sparte ľavý obranca Vladimír Labant, stredopoliar SSC Neapol a najväčšia slovenská hviezda súčasnosti Marek Hamšík zatiaľ o jeden menej. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies