V lietadle Turkish Airlines bombu nenašli, ide o druhý prípad za 24 hodín

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 14:42 • 2 min
V lietadle Turkish Airlines bombu nenašli, ide o druhý prípad za 24 hodín

NAÍ DILLÍ/ISTANBUL - Dve lietadlá tureckej spoločnosti Turkish Airlines museli počas približne 24 hodín núdzovo pristáť kvôli bezpečnostným obavám.

slovakia

left justify in out

Ani v jednom z týchto dvoch lietadiel sa však nakoniec výbušniny nenašli a všetci pasažieri vyšli z incidentov bez ujmy. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na hovorkyňu aerolínií.
     

Dnes už skôr Airbus A330 so 134 pasažiermi na palube, smerujúci z thajského Bangkoku do tureckého Istanbulu, musel neplánovane pristáť na medzinárodnom letisku v indickej metropole Naí Dillí, keď sa na jeho toalete našla písomná vyhrážka bombou. Po pristátí cestujúcich evakuovali a indické bezpečnostné jednotky airbus v izolovanej časti letiska prehľadali.
     

Aerolínie Turkish Airlines sú terčom série vyhrážok bombou už od apríla. Táto hrozba sa objavila po troch hodinách letu.
     

Stroj sa dnes nachádzal nad stredoindickým mestom Nágpur, keď pilot vyslal správu požadujúcu núdzové pristátie a dostal povolenie zmeniť kurz na Naí Dillí, napísala agentúra Reuters.
     

V predchádzajúci deň let tejto tureckej spoločnosti z Istanbulu do Londýna núdzovo pristál v srbskom Belehrade, pretože na palube sa našiel zabudnutý laptop, ku ktorému sa nikto nehlásil, dopĺňa turecká štátna tlačová agentúra Anadolu.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona