V lietadle EgyptAir sa pred haváriou pokúšali uhasiť požiar

NETKY.SK • 5 Júl 2016, 19:34 • 2 min
V lietadle EgyptAir sa pred haváriou pokúšali uhasiť požiar

KÁHIRA - Na palube lietadla EgyptAir, ktoré sa v máji zrútilo do Stredozemného mora, pred haváriou prebiehali snahy o uhasenie požiaru. Vyplýva to z údajov získaných z jednej z takzvaných čiernych skriniek, zo záznamníka komunikácie v pilotnej kabíne.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na zdroje z Egyptom vedenej komisie, ktorá vyšetruje príčiny havárie.

 

Údaje o hasení požiaru na palube lietadla sú konzistentné z informáciami, ktoré sa podarilo získať z druhej z čiernych skriniek - zo zapisovača letových údajov.

 

Čiastkové výsledky analýzy letových údajov naznačujú, že priestory jednej z toaliet a oblasť palubnej elektroniky boli zadymené. Na nájdených úlomkoch z prednej časti stroja sa našli sadze a známky poškodenia vplyvom vysokej teploty, čo naznačuje možnosť požiaru na palube.

 

Airbus A320 smerujúci z Paríža do Káhiry sa 19. mája z doteraz neznámych príčin zrútil do východnej časti Stredozemného mora. Zahynulo všetkých 66 ľudí na palube. Posádka predtým nevyslala žiadne volanie o pomoc.

 

Po havárii sa objavili špekulácie o explózii na palube a možnom teroristickom útoku, tie však egyptská vláda odmietla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies