V Libanone zaznamenali prvý prípad výskytu vírusu MERS

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 12:38 • 2 min
V Libanone zaznamenali prvý prípad výskytu vírusu MERS

BEJRÚT - Libanon zaznamenal prvý prípad výskytu potenciálne smrteľného vírusu Blízkovýchodného respiračného syndrómu (MERS). Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na libanonské ministerstvo zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Prítomnosť vírusu MERS zistili vo štvrtok u muža, ktorý sa prihlásil v miestnej nemocnici s tým, že sa necíti dobre, uviedlo ministerstvo zdravotníctva. Podľa ministerstva nešlo o ťažký prípad a muža už medzičasom prepustili. Muž sa údajne nedávno vrátil z cesty po krajinách v oblasti Perzského zálivu, medzi ktorými bola aj Saudská Arábia. Tá je považovaná za ohnisko výskytu potenciálne smrtiaceho vírusu. 

 

Libanonské ministerstvo zdravotníctva vydalo vo štvrtok nariadenie, aby boli do príletovej haly medzinárodného letiska v Bejrúte namontované termálne kamery, ktoré budú snímať cestujúcich, aby sa zistilo či nemajú zvýšenú telesnú teplotu - jeden z hlavných príznakov MERS.    

 

Koronavírus MERS patrí do rovnakého kmeňa ako vírus SARS, ktorý od svojho prvého výskytu v Číne v roku 2002 zabil viac ako 800 ľudí na celom svete. MERS môže spôsobiť kašeľ, horúčku a ťažký zápal pľúc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies