V Libanone zaistili odcudzený obraz pripisovaný Salvatorovi Dalímu

NETKY.SK • 20 Október 2017, 06:00 • 2 min
V Libanone zaistili odcudzený obraz pripisovaný Salvatorovi Dalímu

BEJRÚT - Portrét pani Reevesovej by mal byť názov odcudzeného obrazu pripisovaného Salvadorovi Dalímu, ktorý počas domových prehliadok v uplynulý piatok našla a zaistila libanonská polícia v jednej zo štvrtí Bejrútu.

slovakia

left justify in out

Muži zákona v tejto súvislosti zadržali štyri osoby podozrivé z pokusu o predaj obrazu. Ten, ak ide skutočne o originál, patrí podľa expertov medzi menej významné Dalího portréty dám zo spoločnosti, ktoré autor namaľoval počas pobytu v USA.

 

Podľa policajných zdrojov obraz odcudzili v jednej zo susedných krajín Libanonu, informovala vo štvrtok britská BBC.

Historik umenia Lawrence Saphire pre periodikum Lebanon's Daily Star uviedol, že podobné Dalímu pripisované diela sa predávajú obvykle za rádovo státisíce dolárov, pretože sa nepovažujú za až tak vzácne umelecké diela.

 

Podľa informácií syna niekdajšieho Dalího tajomníka Nicolasa Descharnesa predmetný obraz opakovane dražili v rokoch 1986-1997. O pravosti nálezu z Libanonu sa ani jeden z nich nevyjadril. Riaditeľ Dalího centra v New Yorku Alex Rosenberg v tejto súvislosti však pripomenul, že na trhu s umeleckými dielami sa objavilo už množstvo falzifikátov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies