V Leviciach majú chodci smolu, od začiatku novembra ich zrazilo piatich!

NETKY.SK • 21 November 2017, 14:06 • 2 min
V Leviciach majú chodci smolu, od začiatku novembra ich zrazilo piatich!

LEVICE - Vodiči v Leviciach spôsobili od začiatku novembra štyri dopravné nehody, pri ktorých zrazili piatich chodcov.

slovakia

left justify in out

Podľa nitrianskej krajskej policajnej hovorkyne Boženy Bruchterovej stále platí, že chodci sú na ceste najzraniteľnejší. "Chodci, ktorí prechádzajú cez priechod pre chodcov, musia brať ohľad na vodičov prichádzajúcich vozidiel najmä tým, že neprechádzajú jednotlivo, ale v skupinách. Chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť," upozornila Bruchterová.

 

Prvá novembrová dopravná nehoda v Leviciach s účasťou chodca sa stala 6. novembra, 20-ročný vodič zrazil dve študentky vo veku 18 a 19 rokov. "V pondelok 13. novembra zrazil 53-ročnú chodkyňu 27-ročný vodič a na druhý deň zrazila 14-ročné dievča 29-ročná vodička. Ďalšia dopravná nehoda sa stala v pondelok 20. novembra dopoludnia na Pereckej ulici, kde 61-ročný vodič zrazil na priechode pre chodcov 80-ročnú chodkyňu," doplnila nitrianska krajská policajná hovorkyňa.

 

Polícia vyzýva účastníkov cestnej premávky, aby boli na cestách maximálne opatrní a obozretní. "Každý účastník cestnej premávky je povinný správať sa disciplinovane a ohľaduplne," zdôraznila Bruchterová.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies