V lete sa pojednáva menej, ale chod súdov nie je obmedzený

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 11:10 • 2 min
V lete sa pojednáva menej, ale chod súdov nie je obmedzený

BRATISLAVA - V letných mesiacoch sa na súdoch pojednáva menej, a to nielen z dôvodu dovoleniek sudcov, prísediacich senátov, ale aj dovoleniek obhajcov, prokurátorov, svedkov a znalcov.

slovakia

left justify in out

"Sudcovia majú často skúsenosť, že v prípade navrhnutia odročenia pojednávania na termín júl – august ihneď na pojednávaní prichádza ospravedlnenie od niektorej z procesných strán (najmä od obhajcov) z dôvodu čerpania dovolenky. Na základe tejto skúsenosti preto sudcovia nevytyčujú tak často pojednávania v týchto letných mesiacoch, keďže by ich následne rušili po doručení písomných ospravedlnení procesných strán z dôvodu čerpania dovolenky," uviedol dnes pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.

 

Pritom však zdôraznil, že chod súdu nie je obmedzený, nakoľko je zabezpečené zastupovanie tak sudcov, ako aj zamestnancov súdov. Čerpanie dovoleniek je upravené v ustanoveniach príslušných paragrafov zákona o sudcoch a prísediacich. Personálne oddelenie súdu vedie plán čerpania dovoleniek sudcov na príslušný rok.

 

Práca a chod jednotlivých senátov sú zabezpečené platným rozvrhom práce a čerpanie dovolenie neohrozuje činnosť jednotlivých senátov, dodal hovorca KS v Bratislave.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona