V lete na cestách Košického kraja zaznamenali 310 nehôd, zahynuli štyria ľudia

NETKY.SK • 23 September 2015, 11:33 • 2 min
V lete na cestách Košického kraja zaznamenali 310 nehôd, zahynuli  štyria ľudia

BRATISLAVA/KOŠICE - Počas letných prázdnin sa na cestách Košického kraja stalo 310 nehôd, vyžiadali si štyri ľudské životy, ťažko sa zranilo 28 osôb, 168 vyviazlo s ľahšími poraneniami.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka klesol počet obetí na cestách o polovicu. Najviac nehôd sa stalo v okrese Košice (95). Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, v okrese Košice-okolie prišli pri nehodách o život až traja ľudia, jeden v Rožňavskom okrese. Až 89 percent nehôd spôsobili vodiči. Najčastejšou príčinou bolo porušenie povinností vodiča, nedovolená rýchlosť a nesprávne otáčanie a cúvanie. Pri 46 nehodách asistoval alkohol, ani pri jednej z nich nikto nezomrel. V júli a auguste policajti zistili 9 714 priestupkov. Najčastejším bola prekročená rýchlosť, a to až 6 473 vodičov. Alkohol namerali 109 šoférom, traja odmietli vyšetrenie na alkohol alebo iné návykové látky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies