V Lešti vznikne kontajnerové mestečko, rezort obrany zaň zaplatí 20 miliónov eur

NETKY.SK • 7 August 2022, 11:49 • 2 min
V Lešti vznikne kontajnerové mestečko, rezort obrany zaň zaplatí 20 miliónov eur

LEŠŤ/ BRATISLAVA - Do konca roka by malo v Centre výcviku Lešť vzniknúť kontajnerové mestečko s kapacitou 2 444 lôžok.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo obrany zaň zaplatí 20 miliónov eur. Vyplýva to zo zmluvy zverejnenej v centrálnom registri. Zmluva zahŕňa vypracovanie projektu, prípravu rozpočtu, realizáciu stavby a súvisiace procesy. Kontajnerové mestečko budú tvoriť kontajnery na bývanie a na hygienu, spojením viacerých kontajnerov vznikne oddychová miestnosť. Zhotoviteľom bude Združenie Lešť na čele so spoločnosťou CSM Industry s.r.o.

 

Z domova: Naď šokuje: Chcem odísť z politiky! Z čoho obvinil Sulíka?

 

img

 

V projekte Slávia M2 by malo vzniknúť 1 344 lôžok a v rámci projektu Riečky M1 má vzniknúť ubytovanie pre 1 100 vojakov. Ubytovacie kapacity sú určené najmä pre príslušníkov zahraničných ozbrojených síl, ktorí na Slovensku posilnili vojenskú prítomnosť NATO v reakcii na vojenskú agresiu Ruska na Ukrajine. Okrem Lešti má podobné ubytovanie vzniknúť aj na letisku Sliač. Vláda na zámer vyčlenila do 31,42 milióna eur.

 

Zo sveta: Zelenskyj: Zachraňujeme aj Európu, žiadame o ďalšie zbrane

 

img

 

„Ubytovacie kapacity sú vzhľadom k vzniknutej situácii na Ukrajine nepostačujúce, a preto je nevyhnutné ich riešenie v čo najkratšom časovom horizonte. Jednotky členských krajín sú nasadzované už v súčasnosti a prakticky sú vyčerpané možnosti primeraného ubytovania," zhodnotil rezort.

 

V rámci posilnenej predsunutej prítomnosti NATO môže byť podľa platného mandátu na Slovensku do 3 000 aliančných vojakov. V prípade pokračovania ozbrojeného konfliktu na území Ukrajiny predpokladá rezort obrany rozširovanie mandátu na 6 000 vojakov, ako uviedol v materiáli pri schvaľovaní budovania ubytovacích kapacít na vláde.
 

V Centrálnom registri zmlúv sú zverejnené aj ďalšie zmluvy, týkajúce sa Lešti, a tak môže byť konečná suma ešte vyššia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona