V lesoparku Chrasť vybudovali nový lanový park

NETKY.SK • 25 Október 2014, 16:56 • 2 min
V lesoparku Chrasť vybudovali nový lanový park

ŽILINA - V žilinskom mestskom Lesoparku Chrasť uviedli dnes popoludní do prevádzky novovybudovaný lanový park.

slovakia

left justify in out

Nahrádza pôvodný, ktorý museli po šiestich rokoch demontovať, lebo stromy, na ktorých bola upevnená a rozvešaná lanová dráha, zasiahla a oslabila lykožrútová kalamita.
      

Pre členov občianskeho združenia Preles, ktoré opätovne realizovalo tento projekt, bolo približne 11.500 doterajších návštevníkov lanového parku jednoznačnou motiváciou, aby sa pokúsili vybudovať nový, ktorý je navyše svojou väčšou rozlohou a pestrosťou prekážok neporovnateľne lepší.
      

Aktuálne má tri okruhy a 25 prekážok. K osvedčeným desiatim premiestneným z pôvodného parku pribudlo 15 úplne nových prekážok, ktoré pomohli navrhnúť aj verní návštevníci a inštruktori lanového parku. V konečnej podobe bude mať celkom 300 metrov, čím sa zdvojnásobí jeho dĺžka.
      

Novým prvkom je lano s drevenými nezávisle sa točiacimi kockami či zostava drevených chodúľ, ktoré sa s človekom rozbehnú každá svojou cestou. Prvý okruh slúži na zoznámenie sa s pohybom vo výškach. Náročnosť druhého zvyšujú dômyselné prekážky. Najviac odvahy a síl si vyžaduje zdolanie nového tretieho okruhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona