V lese pri Medzilaborciach našiel muž delostreleckú mínu

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 13:43 • 2 min
V lese pri Medzilaborciach našiel muž delostreleckú mínu

MEDZILABORCE - V lesnom poraste pri Medzilaborciach našiel v utorok (28.6.) podvečer 59-ročný Miroslav muníciu z druhej svetovej vojny. TASR o tom dnes informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

slovakia

left justify in out

Na miesto nálezu bola okamžite vyslaná policajná hliadka, ktorá miesto zabezpečila až do príchodu krajského pyrotechnika. "Ten po príchode na miesto určil, že ide o delostreleckú mínu z obdobia druhej svetovej vojny," uviedla hovorkyňa s tým, že muníciu prevzal k zneškodneniu.

 

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, aby v prípade nálezu akejkoľvek munície s ňou v žiadnom prípade nemanipulovali. "Nález je potrebné čo najskôr oznámiť na najbližšom oddelení Policajného zboru alebo na čísle 158," upozornila Migaľová.

 

Podľa jej slov môže byť munícia stále funkčná. "Miesto nálezu je potrebné zabezpečiť pred vstupom ďalších ľudí až do príchodu policajnej hliadky," dodala s tým, že ak sa munícia našla v neznámom priestore, je potrebné ho označiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies