V Leopoldove si dnes uctili pamiatku zavraždených dozorcov

NETKY.SK • 23 November 2016, 15:40 • 2 min
V Leopoldove si dnes uctili pamiatku zavraždených dozorcov

LEOPOLDOV – Minútou ticha, položením vencov a čestnou salvou si dnes uctili v Leopoldove pamiatku piatich zavraždených členov väzenskej stráže pri príležitosti 25. výročia tragickej udalosti.

slovakia

left justify in out

K symbolickému pomníku s menami František Sloboda, Milan Černý, Milan Galbavý, Igor Jošt a Marián Zener položili kvety generálny riaditeľ Zboru justičnej a väzenskej stráže Milan Ivan i riaditeľ leopoldovského zariadenia Milan Halás.

 

Na pietnej spomienke pred bránou Ústavu na výkon trestu odňatia slobody a Ústavu na výkon väzby sa zúčastnili i bývalí kolegovia obetí masakry i terajší zamestnanci.

 

Dráma vo väznici sa odohrala 23. novembra 1991. Sedem väzňov si naplánovalo útek, postupne surovo zavraždili päť mužov vo výkone služby a jedného spoluväzňa, ktorý im chcel v úteku zabrániť. V priebehu 20 hodín ich však vďaka rozsiahlej policajnej akcii všetkých chytili. Traja dostali doživotný trest odňatia slobody, ďalší od 13 do 18 rokov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies