V Legii Varšava sa rozlúčili s trénerom Bergom

NETKY.SK • 5 Október 2015, 08:08 • 2 min
V Legii Varšava sa rozlúčili s trénerom Bergom

VARŠAVA - Remízový zápas na trávniku Górnika Zabrze (2:2) bol posledným pre Henninga Berga vo funkcii trénera futbalistov Legie Varšava.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťšesťročný nórsky odborník doplatil na dlhodobo neuspokojivú výkonnosť tímu úradujúceho poľského vicemajstra, v ktorom pôsobia aj slovenskí futbalisti Ondrej Duda a Dušan Kuciak. Legii patrí v tabuľke poľskej Ekstraklasy po 11. kole 4. priečka s 10-bodovým odstupom za lídrom Piastom Gliwice.

"Existujúci vzorec spolupráce s trénerom Bergom už nebol schopný zabezpečiť plnú realizáciu športových cieľov, ktoré si Legia stanovila na túto sezónu. Toto rozhodnutie nemá nič spoločné s vystúpením mužstva proti Górniku Zabrze. Ďakujeme Henningovi Bergovi za všetku prácu, ktorú odviedol pre náš klub,“ cituje server Legie Boguslawa Leśnodorského, predsedu predstavenstva Legie Varšava.

Nástupcom Berga na lavičke Legie by sa mal stať Rus Stanislav Čerčesov. Klub to zatiaľ oficiálne nepotvrdil. Píše to server Sportowe Fakty. V súvislosti s možným nástupcom Berga sa v poľských médiách pred pár dňami spomenulo aj meno súčasného úspešného kormidelníka MŠK Žilina Adriána Guľu. Vedeniu Legie imponovala Guľova filozofia futbalu založená na ofenzívnom prejave a dávaní príležitostí mladým hráčom najmä z domácich klubových zdrojov.

Legia Varšava sa pod vedením Henninga Berga stala v sezóne 2013/2014 poľským majstrom. O rok neskôr vybojovala aj domáci pohár, v dlhodobej najvyššej domácej súťaži skončila druhá o bod za Lechom Poznaň. V Európskej lige 2014/2015 si Legia zahrala v šestnásťfinále.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies