V Lausanne na 100 m výkvet sezóny vrátane Gatlina a Powella

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 16:45 • 2 min
V Lausanne na 100 m výkvet sezóny vrátane Gatlina a Powella

LAUSANNE - Štvrtkový 40. ročník mítingu Athletissima ozdobia svojou prítomnosťou najlepší šprintéri tohto roka.

slovakia

left justify in out

Na deviatom podujatí prestížnej Diamantovej ligy vo švajčiarskom Lausanne sa v priamom súboji na 100 m stretnú Američania Justin Gatlin a Tyson Gay s Jamajčanom Asafom Powellom. Dvojnásobný dopingový hriešnik Gatlin (33) je majiteľom najrýchlejšieho času tejto sezóny 9,74 s, olympijský šampión z Atén 2004 ho zabehol 15. mája v Dauhe. Iba o sedem stotín sekundy bol pred pár dňami v Paríži pomalší bývalý svetový rekordér Powell (9,81) a Gay má na konte výkon 9,87 z amerického šampionátu v Eugene. Výkladnú skriňu súčasného nakratšieho šprintu doplní držiteľ štvrtého najrýchlejšieho času sezónu Keston Bledman z Trinidadu a Tobaga, ktorý na národných majstrovstvách zabehol 9,86. Celkovo sa na stovke predstaví šesť z osmičky najrýchlejších mužov v tomto roku.

 

Najjagavejšia hviezda súčasnej atletiky Usain Bolt bol v Lausanne prihlásený na 200 m, ale pre zranenie ľavej nohy sa napokon odhlásil. Dvadsaťosemročný Jamajčan strávi najbližšie dni v nemeckom Mníchove, kde sa podrobí liečbe.

 

Vlani na 100 m v Lausanne bol najrýchlejší Gatlin (9,80) a predvlani Gay (9,79). Za zmienku stojí fakt, že ani jeden z tria Gatlin, Gay, Powell sa minulosti nevyhol dopingovej afére. Zatiaľ čo Gatlina chytili dokonca dvakrát (2001, 2006) a prišiel aj o svetový rekord 9,77, Powell a Gay boli pozitívne testovaní pred dvoma rokmi. Prvý dostal trest na 18 mesiacov, druhý nútene pauzoval jeden rok a prišiel o striebro z OH 2012 v Londýne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona