V Las Vegas dva turecké tituly, Kayaalp zdolal Lópeza

NETKY.SK • 9 September 2015, 09:14 • 2 min
V Las Vegas dva turecké tituly, Kayaalp zdolal Lópeza

LAS VEGAS - Na majstrovstvách sveta v zápasení v americkom Lase Vegas v utorok bez slovenského zastúpenia rozdali štyri medailové kolekcie v grécko-rímskom štýle, dva najcennejšie kovy putovali do Turecka.

slovakia

left justify in out

V kráľovskej superťažkej váhe do 130 kg sa konal vo finále veľký súboj, v ktorom Riza Kayaalp odoprel Kubáncovi Mijaínovi Lópezovi šiesty titul majstra sveta. Dvojnásobného a úradujúceho olympijského víťaza zdolal Turek rovnako ako vo finále MS 2011 v domácom Istanbule, kde sa zápasilo v kategórii do 120 kg. Tentoraz mu na to stačil jediný bod za druhé napomínanie súpera pre pasivitu. "Bol som pripravený zápasiť naplno celých šesť minút. Nachádzam sa na vrchole svojich síl. Som mladší, López starne," povedal podľa unitedworldwrestling.org 25-ročný Kayaalp. Jednu z dvoch bronzových medailí získal Rus Biľal Machov, ktorý sa zahrial medzi klasikmi pred svojím hlavným vystúpením vo voľnom štýle, kde je trojnásobným majstrom sveta.


Druhé turecké zlato pridal Selcuk Cebi, v kategórii do 80 kg prekonal vo finále Bielorusa Viktora Sasunovského a nadviazal na dva tituly majstra sveta z Herningu 2009 a Moskvy 2010, kde však ešte zápasil medzi borcami do 74 kg.
Kategóriu do 71 kg ovládol Rasul Čunajev z Azerbajdžanu, pre ktorého je to prvé zlato zo svetových šampionátov, vlani v Taškente bol tretí. Aby sa kvalifikoval na olympijské hry do Ria de Janeiro, plánuje prechod o jednu váhu nižšie - do 66 kg.


Kubánci sa predsa len dočkali najcennejšieho kovu v najnižšej váhe do 59 kg. Ismael Borrero Molina získal po finálovom triumfe nad majstrom sveta z Istanbulu 2011 Rovšanom Bajramovom z Azerbajdžanu po 13 rokoch pre svoju krajinu prvé zápasnícke zlato, ktoré nemá Lópezovu pečať.


Slovensko má na MS 2015 zastúpenie už iba medzi voľnoštýliarmi. Dan Pálinkás sa predstaví do 74 kg, Jozef Jaloviar do 97 kg a Soslan Gaglojev do 125 kg.


Utorok - výsledky
grécko-rímsky štýl
do 59 kg: 1. Ismael Borrero Molina (Kub.), 2. Rovšan Bajramov (Azerb.), 3. Won-Čchol Jun (KĽDR) a Almat Kebisbajev (Kaz.)
do 71 kg: 1. Rasul Čunajev (Azerb.), 2. Armen Vardanian (Ukr.), 3. Adam Kurak (Rus.) a Zackarias Tallroth (Švéd.)
do 80 kg: 1. Selcuk Cebi (Tur.), 2. Viktor Sasunovski (Biel.), 3. Yousef Ghaderian (Irán) a Laša Gobadze (Gruz.)
do 130 kg: 1. Riza Kayaalp (Tur.), 2. Mijaín López Núnez (Kub.), 3. Aleksander Černecki (Ukr.) a Biľal Machov (Rus.)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies