V Lamači budú mať zo zastávky MHD umelecké dielo

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 16:09 • 2 min
V Lamači budú mať zo zastávky MHD umelecké dielo

BRATISLAVA - Autobusová zastávka na ulici Podháj v bratislavskom Lamači sa premení na obraz, ktorý sa naskytne každému, kto na tejto zastávke čaká na MHD. Práve tento umelecký koncept realizujú dobrovoľníci, ktorí sa dnes v rámci projektu Namaľuj ciTy! pustili do výtvarnej premeny tejto zastávky.

slovakia

left justify in out

Miesto v Lamači je prvým z desiatich, ktoré v tomto roku dobrovoľníci skrášlia. Mestský parlament mladých (MPM) v Bratislave, ktorý projekt Namaľuj ciTy! realizuje už druhý rok, chce v priebehu apríla a mája premaľovať zastávky aj na Homolovej, Kukučínovej, Šintavskej a Znievskej ulici a tiež zastávku MHD v Devíne. "Kým tu v Lamači pracujú najmä členovia MPM, ostatné zastávky budeme maľovať v spolupráci so žiakmi základných umeleckých škôl," uviedol člen MPM Slavomír Oslej.
     

Po prvých piatich premaľovaných zastávkach príde na rad ďalšia pätica. Na tých využijú grafické námety, ktoré Bratislavčania mohli posielať MPM v rámci dizajnovej súťaže s mottom Daj Bratislave farbu! Oslej spresnil, že z približne 70 poslaných návrhov sa bude určite realizovať víťazný motív. O tom, ktorý to bude, rozhodne hlasovanie na stránke www.bratislava.sk. "Ďalšie motívy sa budú vyberať aj v závislosti od lokality, kde sa bude premaľovávať zastávka MHD," dodal Oslej.
     

Umelecký koncept premeny prvej zastávky vytvorila absolventka Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave Lívia Kožušková. V pozícii "umeleckého šéfa" sa zúčastňuje aj na samotných prácach. "Dnes sme vytvorili základ, vo štvrtok už budeme doťahovať len detaily," uviedla Kožušková.
     

Riaditeľ kancelárie primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy pre TASR uviedol, že najväčšou devízou projektu Namaľuj ciTy! je práve ľudský potenciál mladých, ktorí majú záujem o to, aby bola Bratislava krajšia. Je presvedčený, že projekt je aj receptom na to, ako obyvateľom Bratislavy spríjemniť deň. "Ak ráno čakajú na MHD na takejto zastávke, majú hneď na začiatku dňa dôvod brať život krajšie a pozitívnejšie," uviedol Andrassy.
     

V roku 2013 skrášlili členovia MPM a dobrovoľníci v rámci projektu Namaľuj ciTy! päť zastávok v lokalite Petržalky, Dúbravky, Nového Mesta a Ružinova.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies