V Laborci bolo nájdené veľké množstvo uhynutých rýb

NETKY.SK • 13 August 2014, 18:19 • 2 min
V Laborci bolo nájdené veľké množstvo uhynutých rýb

HUMENNÉ - V rieke Laborec na Zemplíne bolo objavené veľké množstvo uhynutých rýb. Najviac ich našli rybári v Strážskom.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR potvrdil hovorca Slovenskej inšpekcie životného prostredia Michal Štefánek, ide o mimoriadny stav vody, ktorý prešetruje pracovná skupina, kde sú zastúpení aj Slovenský vodohospodársky podnik a Východoslovenská vodárenská spoločnosť.
     

Z miesta nad a pod objektom vyústenia z Čistiarne odpadových vôd v Humennom zobrali vzorky vody a rýb. Ich analýza by mohla pomôcť odhaliť príčiny úhynu. Meranie množstva kyslíka a tiež amoniakálneho dusíka neboli prekročené, v poriadku sú aj hodnoty teploty a kyslosti vody.
     

Podľa vedúceho rybárskej stráže Mestskej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu Humenné Jaroslava Almášiho je táto situácia zúfalá, pretože sa opakuje vždy, keď sa zdvihnú vody v Laborci, alebo prídu silnejšie dažde. Ale nikto s tým nič nerobí. Teraz podľa neho uhynuli stovky rýb. Sú to napríklad jalce, mreny, bieličky, nosáľe. Môže sa však vyskytnúť ešte aj kapor a iné druhy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies