V Kyjeve uniesli riaditeľa anglickej burzy s kryptomenami

NETKY.SK • 30 December 2017, 10:00 • 2 min
V Kyjeve uniesli riaditeľa anglickej burzy s kryptomenami

LONDÝN – Výkonného riaditeľa burzy EXMO Pavla Lernera včera uniesli neznámy páchatelia. Podľa správ ukrajinského portálu Strana.ua k únosu došlo v Kyjeve.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa správ k únosu došlo vo chvíli, keď Lerner odchádzal zo svojej kancelárie v centre mesta. Páchatelia ho naložili do čierneho vozidla značky Mercedes a odviezli na neznáme miesto. V súčasnosti prebiehajú viaceré vyšetrovania na určenie toho, prečo a kým bol Lerner unesený.

 

img

Pavel Lerner

 

Podľa portálu Strana.ua je Lerner ruským občanom, ktorý má povolenie na pobyt v Poľsku. Je zapojený do niekoľkých startupov na Ukrajine, ktoré sa zaoberajú kryptomenami a technológiou blockchain. Na svojom facebook profile uvádza, že pochádza z ruského mesta Kursk. Podľa informácií na stránke EXMO, sídli táto burza v anglickom mestečku Polegate.

 

Zástupcovia spoločnosti EXMO sa pre miestny magazín ForkLog vyjadrili, že incident neovplyvnil fungovanie spoločnosti. Údaje a finančné prostriedky používateľov neboli v žiadnom prípade ohrozené.

 

"Robíme všetko preto, aby sme urýchlili hľadanie Pavla Lernera. Akékoľvek informácie týkajúce sa jeho pobytu sú veľmi vítané. Napriek tejto situácii funguje burza ako zvyčajne. Chceli by sme tiež zdôrazniť, že povaha Pavlovej práce v spoločnosti EXMO nepredpokladá prístup ani do úložísk, ani do osobných údajov používateľov. Všetky finančné prostriedky používateľov sú v absolútnom bezpečí."

 

img

 

Podľa ďalších správ z Ukrajiny, začiatkom tohto mesiaca v meste Odesa, nahlásili zástupcovia magazínu ForkLog incident, pri ktorom mala byť napadnutá ich kancelária a rovnako aj riaditeľ. Útočníci mali byť členmi Ukrajinskej bezpečnostnej služby. Počas akcie malo dôjsť k zabaveniu zariadení, vrátane tých, na ktorých boli uložené osobné údaje a korporátne prostriedky v kryptomenách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies