V Kyjeve sa konal protestný pochod za 13 zabitých civilistov

NETKY.SK • 18 Január 2015, 21:45 • 2 min
V Kyjeve sa konal protestný pochod za 13 zabitých civilistov

MOSKVA - Tisícky obyvateľov ukrajinského hlavného mesta Kyjev sa dnes zúčastnili na protestnom pochode za 13 obetí nedávneho incidentu na východe krajiny.

slovakia

left justify in out

Na pochode boli prítomní aj najvyšší štátni činitelia vrátane prezidenta Petra Porošenka či premiéra Arsenija Jaceňuka, píše portál Sputnik.
      

Účastníci protestného podujatia držali v rukách transparenty s nápisom "Ja som Volnovacha" podľa mesta ležiaceho v Doneckej oblasti, kde došlo 13. januára k tragickému incidentu. Slogan je narážkou na heslo "Ja som Charlie", ktorým svet odsúdil útok teroristov na redakciu francúzskeho týždenníka Charlie Hebdo.
      

Kyjev tvrdí, že autobus s civilnými pasažiermi zasiahla raketa vypálená z východnej strany, kde sa v tom čase nachádzali pozície separatistov. Úrady samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) však akúkoľvek spojitosť s týmto prípadom odmietajú. Pri incidente zahynulo 13 osôb a najmenej 16 ďalších utrpelo zranenia.
      

Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) v sobotu zverejnila správu, podľa ktorej bola osudná raketa odpálená zo severovýchodného smeru. Špeciálna pozorovacia misia OBSE na Ukrajine skoršie potvrdila, že centrálna vláda v Kyjeve sa s DĽR dohodla na spoločnom vyšetrení tohto tragického útoku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies