V Kyjeve protestujúci zaútočili na budovu parlamentu a vyzývajú o "arménsky scenár"

NETKY.SK • 19 Jún 2018, 21:24 • 2 min
V Kyjeve protestujúci zaútočili na budovu parlamentu a vyzývajú o "arménsky scenár"

KYJEV - Dnešné protestné zhromaždenie v Kyjeve pri budove Najvyššej rady Ukrajiny sa vystupňovalo do stretov s políciou, informoval korešpondent "Political Navigátor". Informuje TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pri budove parlamentu sa zhromaždili baníci, vojenskí dôchodcovia, obete z Černobyľu a veteráni - Afganci, ktorí požadovali prijatie sociálnych zákonov.
     

Baníci tiež požadovali pridelenie 6 miliárd hrivien na rozvoj uhoľného priemyslu. Pred protestným zhromaždením vystúpili zástupcovia verejných organizácií a poslanec Sergej Kaplin. 

 

"Pravda je v tom, že vás Afgancov, obete z Černobyľu a iných obyčajných ľudí 27 rokov klamú," vyhlásil Kaplin.  Poslanec vyzval k protestom v "armenskom scenári" - hlavné cesty v krajine musia byť zablokované, vytvorené štáby v regiónoch a pred Najvyššou radou v Kyjeve majú založiť stanovačné mestečko.
     

Protestujúci zriadili delegáciu, ktorá odišla do parlamentu, ale tí čo ostali na námestí, požadovali aktívnejšie akcie. Demonštranti prerazili cez kordón a zažili zrážky s políciou. Policajtom sa podarilo udržať protestujúcich, ale niekoľko ľudí bolo ľahko zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies