V Kyjeve protestovali tisíce baníkov, pohrozili štrajkom

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 17:14 • 2 min
V Kyjeve protestovali tisíce baníkov, pohrozili štrajkom

KYJEV - Tisíce nespokojných baníkov vyšli dnes do ulíc Kyjeva a pred budovou vlády žiadali o stretnutie s ukrajinským premiérom Arsenijom Jaceňukom, informovala agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Baníci pohrozili časovo neobmedzeným štrajkom, ak nebudú splnené ich požiadavky - najmä úhrada nevyplatených miezd, nezatváranie baní, podpora priemyslu a odstúpenie ministra energetiky a uhoľného priemyslu Volodymyra Demčyšyna.
     

Podľa baníckej odborovej federácie sa zišlo na proteste až 5000 baníkov z celej Ukrajiny. Budova vlády je pod silnou ochranou polície. Na miesto sa začali presúvať aj bezpečnostné zložky, ktoré majú na starosť ochranu budovy parlamentu.
     

Rachot baníckych prílb bol podľa TASS počuť po celom Kyjeve. Baníci sa presunuli aj pred parlament a ľudia v autách im vyjadrovali podporu trúbením.
     

Podľa agentúry Ukrinform baníci protestovali aj v blízkosti budovy prezidentskej kancelárie. Niektorí niesli transparenty s nápismi "Prestaňte ničiť uhoľný priemysel" a "Minister Demčyšyn musí rezignovať". Prezidentská kancelária už pozvala zástupcov baníkov na rozhovory, dodal Ukrinform.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies