V Kyjeve opäť vypukli nepokoje

NETKY.SK • 18 Február 2014, 11:37 • 2 min
V Kyjeve opäť vypukli nepokoje

KYJEV - Stovky ukrajinských demonštrantov sa v utorok opäť zišli pred budovou parlamentu a do polície hádzali kamene potom, ako opoziční poslanci obvinili vládu zo zastavenia ústavnej reformy, ktorá by obmedzila prezidentské právomoci.

slovakia

left justify in out

Nepokoje vypukli následkom odkladu zasadnutia parlamentu, na ktorom mali poslanci diskutovať o navrhovaných zmenách ústavy a dva dni potom, ako demonštranti opustili okupovanú vládnu budovu v Kyjeve po prepustení uväznených aktivistov. Polícia v utorok reagovala na akcie demonštrantov slzotvorným plynom, ku ktorému sa pripojil aj dym z horiacich pneumatík.

Nepokoje zmenšili nádej na rýchle vyriešenie takmer tri mesiace trvajúcej krízy. Opozičné strany obviňujú prezidenta Viktora Janukovyča zo zabrzdenia reforiem, ktoré by udelili parlamentu väčšie právomoci. Janukovyč je stále populárny v niektorých oblastiach Ukrajiny, najmä na východe krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona