V Kyjeve je najviac snehu za sto rokov, ľudia vytiahli lyže

NETKY.SK • 26 Marec 2013, 09:24 • 2 min
V Kyjeve je najviac snehu za sto rokov, ľudia vytiahli lyže

KYJEV - Úrady v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev aj v pondelok bojujú so snehom, ktorého je v kyjevských uliciach najviac za posledné storočie.

slovakia

left justify in out

Úrady ešte v nedeľu vydali výzvu, aby štátni zamestnanci zostali v pondelok doma. Mesto sa totiž cez víkend ocitlo pod snehom v dôsledku netradične výdatných zrážok, ktoré paralyzovali dopravu. Množstvo napadnutého snehu dokonca donútilo magistrát vyhlásiť stav ohrozenia. Nepriaznivé počasie, ktoré ukrajinské hlavné mesto trápi od piatka, odrezalo od elektriny viac ako 600 obcí. Len v noci na sobotu napadlo viac ako 40 centimetrov snehu, pre ktorý uviazli v dopravných zápchach tisíce ľudí.

Keďže cesty sú stále nezjazdné a čiastočne funguje len hromadná doprava, mnohí Kyjevčania vytiahli lyže, aby sa mohli pohybovať po meste. V zápche v pondelok uviazol aj premiér Mykola Azarov, ktorého auto zostalo uväznené na zasneženom moste cez rieku Dneper. Premiér situáciu označil za "veľmi náročnú". 

Meteorológovia v pondelok potvrdili, že mesto si od začiatku meraní v roku 1881 nepamätá také výdatné snehové zrážky. Tie skomplikovali aj zásobovanie obchodov základnými potravinami, ktoré boli cez víkend vypredané. Sneh dokonca prekazil aj pohreby a hlavný mestský cintorín museli zatvoriť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona