V kvalifikácii ME 2017 víťazstvo Sloveniek nad Poľkami

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 08:23 • 2 min
V kvalifikácii ME 2017 víťazstvo Sloveniek nad Poľkami

POPRAD - Slovenská futbalová reprezentácia žien zvíťazila v utorňajšom podvečernom stretnutí kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2017 v domácom prostredí nad výberom Poľska 2:1 (0:1).

slovakia

left justify in out

Na štadióne Národného tréningového centra Slovenského futbalového zväzu v Poprade poslala hostky do vedenia v 30. min Katarzyna Daleszczyková. Zverenky trénera Zsolta Pakuszu sa snažili zmazať jednogólové manko, dlho však bez úspechu. Až v záverečnej štvrťhodine prišiel dokonalý obrat v skóre. V 76. min maltská hlavná rozhodkyňa Esther Azzopardiová ukázala po zákroku na Dominiku Škorvánkovú na "biely bod" a z pokutového kopu Jana Vojteková vyrovnala. Keď sa už zdalo, že oba tímy sa rozídu pod Tatrami zmierlivo, v tretej minúte nadstaveného času rozhodla o cennom víťazstve Sloveniek zblízka Patrícia Hmírová.

 

Hráčky SR vrátili Poľkám prehru z vlaňajšej jesene: 22. októbra 2015 na súperovej pôde v Tychách podľahli 0:2. Pri neúspešnom vstupe Sloveniek do tejto kontinentálnej kvalifikácie sa vtedy o góly postarali v 18. min Natalia Chudziková a v 63. min striedajúca Dominika Grabowská


Futbalistky Slovenska sa po utorňajšom dovedna šiestom vystúpení v tejto 4. skupine eliminácie dostali na 2. miesto tabuľky s 9 bodmi: na favorizované líderky zo Švédska, s ktorými v piatok 8. apríla tiež v Poprade prehrali presvedčivo 0:3, majú trojbodové manko. Pri nerovnakom počte odohraných duelov sú momentálne tretie Dánky a štvrté Poľky, ktoré získali po 7 bodov. Hráčky Moldavska na piatej pozícii ešte nebodovali.


Najbližšie čaká na slovenské futbalové reprezentantky vo štvrtok 2. júna o 19.00 h náročný duel vo Viborgu s domácimi Dánkami.


Na budúcoročný kontinentálny šampionát do Holandska (bude na prelome júla a augusta 2017), na ktorom sa premiérovo predstaví až šestnásť krajín, sa priamo dostane osem víťazov kvalifikačných skupín a šesť najlepších tímov z druhých miest v tabuľke. Jednotlivé duely skupinovej fázy eliminácie sa začali 14. septembra 2015 a dohrajú sa do 20. septembra tohto kalendárneho roka. Zostávajúci dvaja "druhí" v skupinách si zmerajú sily v októbri 2016 o poslednú miestenku na ME, futbalistky Holandska ako organizátor finálového turnaja majú účasť vopred zabezpečenú.

Kvalifikácia ME 2017 žien vo futbale - utorňajší výsledok:

4. skupina
POPRAD:
Slovensko - Poľsko 2:1 (0:1)
Góly: 76. J. Vojteková (z pok. kopu), 90.+ Hmírová - 30. Daleszczyková, ŽK: 27. Ondrušová, 63. Šušková, 90.+ Hmírová - 80. Daleszczyková, 84. Balcerzaková, rozhodovala: Azzopardiová (Malta), 356 divákov
Zostava SR: Korenčiová - Šušková, L. Haršányová, P. Fischerová, J. Vojteková - Bíróová, Ondrušová - Hmírová, D. Škorvánková, Bartovičová - Horešová (72. Koleničková)

Hlasy (zdroj: futbalsfz.sk):
Zsolt Pakusza (tréner žien SR): "Nielen záver, ale celý druhý polčas vyzeral tak, ako sme chceli hrať celý zápas, pretože prvý polčas sa nám nevydaril. Poľky viedli zaslúžene, a tak v šatni padli aj tvrdšie slová. Išlo však o to, aby dievčatá uverili, že môžu a chcú ten duel vyhrať, čo sa napokon podarilo. Víťazstvo nad Poľskom pokladám za veľký úspech, napokon podarilo sa im remizovať s Dánskom. Bez ohľadu na to, aké sú naše šance v kvalifikácii, sme chceli špeciálne tento zápas vyhrať, preto sme aj niektoré hráčky v piatkovom dueli proti Švédsku šetrili. Diváci dnes videli dobrý zápas a ja som hrdý na dievčatá."

Dominika Škorvánková (stredopoliarka a kapitánka SR): "Prvý polčas sme akoby spali. Cez prestávku nás tréner musel zobudiť, čo sa mu podarilo. Keď sme vyrovnali, tušila som, že zápas sa neskončí remízou, pretože Poľky sem prišli jednoznačne pre tri body. My máme teraz deväť bodov, takže kvalifikácia nie je stratená. V Dánsku sa ideme pokúsiť vyhrať."

Patrícia Hmírová (stredopoliarka a strelkyňa víťazného gólu SR): "Som šťastná, že sme zvíťazili nad súperom z vyššieho výkonnostného koša. Dnes sme potrebovali vyhrať a vyhrali sme, takže dobre sme ukončili tento reprezentačný zraz."

Tabuľka 4. skupiny:
1. Švédsko 4 4 0 0 10:0 12
2. Slovensko 6 3 0 3 10:7 9
3. Dánsko 4 2 1 1 5:1 7
4. Poľsko 5 2 1 2 6:6 7
5. Moldavsko 5 0 0 5 1:18 0

Najbližší program 4. skupiny:
Štvrtok 2. júna: Dánsko - Slovensko (Viborg, 19.00 h), Poľsko - Švédsko (Lodž)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies