V Kútoch sa buduje stanové mestečko pre migrantov

NETKY.SK • 2 November 2022, 08:32 • 2 min
V Kútoch sa buduje stanové mestečko pre migrantov

BRATISLAVA - V železničnej stanici Kúty je zvýšená koncentrácia migrantov, buduje sa tam stanové mestečko. Na Slovensku od konca septembra do pondelka (31. 10.) zachytili 2675 nelegálnych migrantov a 45 prevádzačov. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva vnútra (MV) SR Zuzana Eliášová.

slovakia

left justify in out

"Polícia v súčasnosti neeviduje žiadne protiprávne konanie, z ktorého by mali byť podozrivé, resp. ktorého by sa mali dopustiť niektoré z týchto osôb. Policajti naďalej nepretržite reagujú aj na podnety od občanov, ktoré upozorňujú na pohyb jednotlivcov či skupín migrantov," povedala hovorkyňa. Poznamenala, že po komunikácii s miestnou farou bola osobám, nachádzajúcim sa na stanici v Kútoch, poskytnutá strava. Policajti na mieste koordinujú základnú zdravotnú starostlivosť a pomáhajú zabezpečiť stravu, najmä pre ženy a deti. Na vybudovaní dočasného stanového mestečka spolupracovala s Okresným úradom Senica. Ten vybral a určil miesta pre stany. Polícia vykonáva technické zabezpečenie so Sekciou krízového riadenia MV SR, uviedla Eliášová. Ministerstvo vnútra zabezpečilo v Brodskom stany civilnej ochrany. Poskytnuté boli taktiež deky a spacie vaky. Na potrebných miestach sa podľa Eliášovej zabezpečuje aj vykurovanie. Pri riešení situácie v prihraničných oblastiach Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave spolupracuje aj so Slovenskou humanitnou radou a Migračným úradom. Ministerstvo vnútra prostredníctvom policajného zboru niekoľko mesiacov rieši zvýšenú nelegálnu migráciu na tzv. balkánskej trase. Na Slovensku sa od zavedenia hraničných kontrol Českom a Rakúskom zintenzívnila hliadková činnosť, uviedla hovorkyňa. Dodala, že policajný zbor spolupracuje aj s maďarskou políciou a to aj spoločnými zmiešanými hliadkami priamo na území Maďarska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies