V kurdskej provincii Diyarbakir explodovalo auto, zomreli dvaja tureckí vojaci

NETKY.SK • 26 Júl 2015, 09:55 • 2 min
V kurdskej provincii Diyarbakir explodovalo auto, zomreli dvaja tureckí vojaci

ANKARA - Dvaja tureckí vojaci zahynuli a štyria ďalší utrpeli zranenia v prevažne kurdskej provincii Diyarbakir na juhovýchode Turecka, kde pri prejazde armádneho vozidla neznámi povstalci odpálili v noci nadnes auto naložené výbušninami.

slovakia

left justify in out

Napísala to dnes agentúra AP s odvolaním sa na tamojšie úrady.

 

Podľa vyhlásenia úradu guvernéra provincie Diyarbakir sa explózia odohrala na ceste v meste Lice, pričom útok podľa neho spáchali "teroristi". K zodpovednosti za incident sa bezprostredne neprihlásila žiadna skupina, vláda v Ankare však podobné činy prisudzuje kurdským extrémistom, uviedla AP.

 

Incident sa stal deň po tom, ako turecké bojové lietadlá spustili útoky na tábory militantov zo Strany kurdských pracujúcich (PKK) v severnom Iraku a na pozície Islamského štátu (IS) v Sýrii.

 

Nálety proti kurdským povstalcom potvrdila v sobotu kancelária tureckého premiéra Ahmeta Davutogla, ktorá zároveň oznámila začatie pozemných útokov proti PKK a IS v severnej Sýrii.

 

Zo strany Turecka pritom išlo o prvý zásah tohto druhu, odkedy PKK v roku 2013 ohlásila prímerie s Ankarou. Militantná organizácia PKK v tejto súvislosti v sobotu vyhlásila, že nemá zmysel ďalej dodržiavať prímerie s Ankarou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies