Česi našli v kuracom mäse z Poľska zakázané polyfosfáty, všetko sa už predalo

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 18:28 • 2 min
Česi našli v kuracom mäse z Poľska zakázané polyfosfáty, všetko sa už predalo

PRAHA - Kuracie mäso poľského pôvodu, ktoré sa predávalo v Zlínskom kraji obsahovalo nepovolené polyfosfáty, ktoré zadržujú v mäse vodu. Informovala o tom dnes česká Štátna veterinárna správa ústami svojho hovorcu Petra Pejchala.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej vyplýva z informácií, ktoré sprostredkoval internetový server Novinky.cz., spomínané mäso, kuracie štvrte, obsahovalo menej bielkovín a viac vody, ako povoľujú predpisy, čo je podľa Pejchala možné hodnotiť ako klamanie spotrebiteľov.


Zásielka s hmotnosťou 150 kilogramov od poľskej firmy Inter-Natural sa už predala a je po dátume spotreby. Ak by niektorí zákazníci boli kuracie mäso zmrazili a mali by ho ešte doma, môžu ho vrátiť v obchodnej prevádzke v okolí Kroměříža, kde sa na spomínané skutočnosti v tovare distribuovanom spoločnosťou z Holešova prišlo.


O výške pokuty pre predajcu spomínaného výrobku, ktorá môže dosiahnuť až milión českých korún, sa rozhodne v správnom konaní.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona