V krvavých zrážkach medzi frakciami Talibanu v Afganistane zahynuli desiatky bojovníkov

NETKY.SK • 9 November 2015, 09:57 • 2 min
V krvavých zrážkach medzi frakciami Talibanu v Afganistane zahynuli desiatky bojovníkov

KÁBUL - Pribúdajú obete ozbrojených zrážok medzi súperiacimi frakciami militantného hnutia Taliban na juhovýchode Afganistanu. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na afganských predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Hovorca guvernéra provincie Zábul dnes uviedol, že za tri dni bojov zahynulo celkovo najmenej 47 talibov. Dodal, že ďalších 53 militantov utrpelo zranenia a najmenej 18 bojovníkov z novej, odštiepenej skupiny Talibanu zajala opačná strana. Niekoľko vysokopostavených predstaviteľov Talibanu sa minulý týždeň odtrhlo od hlavnej povstaleckej skupiny a za "najvyššieho vodcu" si zvolilo mullu Muhammada Rasúla - niekdajšieho guvernéra provincie Nímrúz na juhozápade Afganistanu, vymenovaného Talibanom. Rasúlova frakcia sa stavia na odpor mullovi Achtarovi Mansúrovi, ktorý prevzal moc toto leto po oznámení smrti zakladateľa Talibanu mullu Muhammada Umara. Mulla Umar je údajne mŕtvy už dva roky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona