V Kremnici sa vyskytla salmonelóza, chorí sa nakazili konzumáciou obeda

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 13:48 • 2 min
V Kremnici sa vyskytla salmonelóza, chorí sa nakazili konzumáciou obeda

KREMNICA - V Kremnici sa tento týždeň vyskytla salmonelóza. Žiarski hygienici evidovali tri ochorenia na Salmonellu enteritidis u pacientov hospitalizovaných na internom oddelení nemocnice v Kremnici.

slovakia

left justify in out

Spoločným menovateľom bol u nich konzum obeda v zariadení spoločného stravovania uzatvoreného typu – závodné stravovanie v Kremnici.

 

"Pri epidemiologickom vyšetrení boli zistení ešte traja hospitalizovaní v epidemiologickej súvislosti," informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.

 

V zariadení boli následne vykonané v spolupráci so žiarskymi hygienikmi protiepidemické opatrenia. "V stredu 6. 7. boli v stravovacom zariadení vykonané stery na kontrolu účinnosti nariadenej dezinfekcie a odobraté tri kusy vajec na mikrobiologické vyšetrenie," podotkla Tolnayová.

 

V priebehu epidemiologického vyšetrovania boli zistení ďalší piati chorí konzumenti a dve kontaktné ochorenia. K dnešnému dňu evidujú podľa jej slov epidemiológovia osem potvrdených ochorení na Salmonellu enteritidis, tri ochorenia v epidemiologickej súvislosti, v jednom prípade výsledok kultivačného vyšetrenia ešte nemajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona