V Kremli schvaľujú iniciatívu nepustiť amerických novinárov do Štátnej dumy

NETKY.SK • 1 December 2017, 21:13 • 2 min
V Kremli schvaľujú iniciatívu nepustiť amerických novinárov do Štátnej dumy

MOSKVA - Kremeľ podporuje rozhodnutie Štátnej dumy obmedziť vstup do budovy zástupcom amerických médií. Informuje RG.ru

slovakia

left justify in out

"S plným pochopením," odpovedal reportérom tlačový tajomník hlavy štátu Dmitrij Peskov na otázku, ako Kremeľ reagoval na takéto opatrenia.

 

Pritom Peskov zdôraznil, že sa hovorí len o amerických médiách. "Pretože takéto poburujúce útoky voči ruským médiám, ktoré sú v rozpore so svetovou praxou slobody prejavu, bohužiaľ kvitnú práve v USA," povedal tlačový tajomník.

 

Nedávno novinári RT boli zbavení akreditácie v Kongrese USA v súvislosti s registráciou televízneho kanálu ako zahraničného agenta. Celkovo v akreditačnom zozname, zverejnenom na internetovej stránke ruského Ministerstva zahraničných vecí je 21 amerických médií. Medzi nimi sa nachádzajú agentúry Bloomberg a AP, noviny New York Times, Washington Post a Washington Times, časopis Newsweek, rozhlasové stanice "Golos Ameriky" a "Svoboda", TV kanály CNN, CBS, ABC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies