V kráľovstve miniatúr pribudne Beckov

NETKY.SK • 3 August 2014, 14:23 • 2 min
V kráľovstve miniatúr pribudne Beckov

PODOLIE - Model Beckovského hradu v mierke 1: 50 bude ďalším prírastkom v Parku miniatúr v Podolí v okrese Nové Mesto nad Váhom.

slovakia

left justify in out

Odhalia ho v sobotu 9. augusta popoludní, na tento deň sú pripravené aj vystúpenia šermiarov, súťaže pre deti a ďalší sprievodný program. Súčasťou programu budú aj nočné prehliadky so sprievodcami, čítanie legiend a povestí, premietanie rozprávok a nočná ohňová šou.

 

Hrad Beckov bude v poradí 51. miniatúrou v zmenšenom kráľovstve. Aj keď ten skutočný stojí len pár kilometrov od Podolia, zakladatelia Parku miniatúr sa mu doteraz vyhýbali. Dôvodom je skala, na ktorej zrúcanina hradu stojí. ,,Beckovský hrad stojí na vysokom brale, toho sme sa trochu obávali. Potrebovali sme si stavbu takéhoto brala otestovať na menších modeloch,“ povedal zakladateľ Parku miniatúr Juraj Hlatký.

 

So stavbou miniatúr začali nadšenci združení okolo Juraja Hlatkého v roku 2003. Dnes v hektárovom areáli možno z výšky pozerať aj na Holíčsky zámok, hrady Lednica, Jelšava, Revište a desiatky ďalších. Všetky modely sú presnými kópiami originálnych stavieb z ich najlepších čias, väčšina je zhotovená zo špeciálnych betónových zmesí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies