V krajine zúri ozbrojený konflikt, bývalý kouč SR povedie jemenskú reprezentáciu

NETKY.SK • 4 Október 2018, 11:04 • 2 min
V krajine zúri ozbrojený konflikt, bývalý kouč SR povedie jemenskú reprezentáciu

SANÁ - Niekdajší tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kocian (2006-2008) bude pôsobiť na Blízkom východe. Ako referuje poľský denník Przeglad Sportowy, 60-ročný skúsený kouč sa dohodol na podmienkach spolupráce s Jemenskou futbalovou asociáciou (YFA) a povedie tamojší národný tím.

slovakia

left justify in out

Jemen je štát na Arabskom polostrove. Kocian sa rozhodol zamieriť do tejto krajiny napriek tomu, že v nej stále zúri ozbrojený konflikt a podľa Organizácie spojených národov (OSN) si od roku 2015 vyžiadal už takmer 10-tisíc obetí.

Vzhľadom na nebezpečnú domácu scénu by mala jemenská reprezentácia pod vedením Kociana hrávať svoje zápasy v Katare, Saudskej Arábii alebo Spojených arabských emirátoch. Tam sa taktiež budú konať zrazy jemenského mužstva.

Jemen je v najnovšom vydaní rebríčka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) na 133. mieste. Kocian už v minulosti pôsobil na ázijskom kontinente, trénoval v Číne aj Hongkongu. Pri jemenskom tíme nebude prvý tréner zo stredoeurópskych končín, tamojší tím pred niekoľkými rokmi viedol Čech Miroslav Soukup.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies