V krajinách Európskej únie sa šíri epidémia obezity a nadváhy

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 14:28 • 2 min
V krajinách Európskej únie sa šíri epidémia obezity a nadváhy

SOFIA - V posledných rokoch sa v európskych krajinách šíri vážna epidémia - obezita a nadváha, ktorá je už aj u detí spojená so srdcovými ochoreniami. Štátny tajomník ministerstva zdravotníctva SR Stanislav Špánik to v pondelok povedal na neformálnom stretnutí šéfov rezortov zdravotníctva krajín Európskej únie v bulharskej Sofii.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. "Zlé stravovacie návyky a nedostatok fyzickej aktivity spôsobujú ďalšie zdravotné problémy," varoval Špánik a dodal, že toto nie je problém len na Slovensku, ale aj v celej EÚ.

 

Témami prebiehajúceho neformálneho zasadnutia Rady ministrov zdravotníctva sú "Zdravá výživa detí - zdravá budúcnosť Európy" či "Zdravie ako skutočný víťaz: efektívnosť, dostupnosť a prístup k liekom".

 

Eurokomisár pre zdravie a bezpečnosť potravín Vytenis Andriukaitis na tomto rokovaní predstavil návrh samoregulácie alkoholového priemyslu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona