V Kozákovej nominácii na dvojzápas so Slovinskom a Anglickom figurujú aj dvaja nováčikovia

NETKY.SK • 22 August 2017, 11:42 • 2 min
V Kozákovej nominácii na dvojzápas so Slovinskom a Anglickom figurujú aj dvaja nováčikovia

BRATISLAVA - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák v utorok oznámil nomináciu na blížiace sa septembrové zápasy národného mužstva. Slováci v piatok 1. 9. o 20.45 h v Trnave nastúpia proti Slovincom a o tri dni neskôr (4. 9. o 20.45 h SELČ) si v londýnskom Wembley zmerajú sily s Angličanmi v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na budúcoročné MS do Ruska.

slovakia

left justify in out

V Kozákovom kádri figuruje 24 hráčov. Nechýbajú opory Marek Hamšík a Martin Škrtel, premiérovo dostali pozvánku obranca Róbert Mazáň (MŠK Žilina) a stredopoliar Jaroslav Mihalík (Cracovia Krakov/Poľ.). Do výberu sa po odpykaní kartového trestu vrátili Adam Nemec a aj Juraj Kucka, z rovnakého dôvodu však v úvodnom septembrovom súboji - proti Slovinsku - bude chýbať stabilná stopérska dvojica Martin Škrtel - Ján Ďurica. K dispozícii nie je stopér ŠK Slovan Bratislava Kornel Saláta, ktorý si pred týždňom v ligovom dueli s Dunajskou Stredou poranil krížny väz v kolene a doba jeho liečby sa odhaduje približne na šesť mesiacov.

Zraz nominovaných hráčov reprezentačného A-tímu SR je v pondelok 28. augusta o 15.00 h v Šamoríne. Slovákom patrí po šiestich odohraných kolách 2. priečka v tabuľke F-skupiny. V tejto eliminácii najskôr doma podľahli Angličanom (0:1), nasledovala prehra v Slovinsku (0:1), trnavské víťazstvá nad Škótmi (3:0) a Litovčanmi (4:0), výhra na Malte (3:1) a naposledy úspech v Litve (2:1). Anglicko je s 14 bodmi lídrom "efka", Slovensko má 12 bodov, Slovinsko jedenásť, Škótsko osem a Litva päť. Malta zatiaľ nebodovala.

 

Aj na záver kvalifikácie čaká Kozákových zverencov dvojzápas - v októbri sa predstavia v Škótsku (5. 10.) a doma proti Malte (8. 10.). Priamy postup na svetový šampionát do Ruska si zabezpečia víťazi každej z deviatich eliminačných skupín. Pre posledné mužstvo z tabuľky "druhých" sa kvalifikácia skončí, zostávajúcich osem tímov z druhých priečok bude v novembri bojovať v baráži o zostávajúce štyri európske miestenky. Slovensko sa na majstrovstvách sveta predstavilo iba raz - v JAR 2010 preniklo do osemfinále, kde stroskotalo na neskoršom vicemajstrovi Holandsku (1:2).

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na zápasy proti Slovinsku (1. septembra o 20.45 h v Trnave) a Anglicku (4. septembra o 20.45 h SELČ v londýnskom Wembley) v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska:


Brankári: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Martin Dúbravka (Sparta Praha/ČR), Martin Polaček (Zaglebie Lubin/Poľ.)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Erik Sabo (Beitar Jeruzalem/Izr.), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Milan Škriniar (Inter Miláno/Tal.), Ján Ďurica (Trabzonspor/Tur.), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille/Fr.), Norbert Gyömbér (AS Rím/Tal.), Lukáš Štetina (Sparta Praha/ČR), Róbert Mazáň (MŠK Žilina)
Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Celta Vigo/Šp.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Greguš (FC Kodaň/Dán.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Hertha Berlín/Nem.), Róbert Mak (PAOK Solún/Gréc.), Albert Rusnák (Real Salt Lake/MLS), Vladimír Weiss (Al-Gharafa/Kat.), Juraj Kucka (obaja Trabzonspor/Tur.), Jaroslav Mihalík (Cracovia Krakov/Poľ.),
Útočníci: Michal Ďuriš (FK Orenburg/Rus.), Adam Nemec (Dinamo Bukurešť/Rum.)

Náhradníci:
Brankári: Ján Novota (VSC Debrecín/Maď.), Adam Jakubech (OSC Lille/Fr.)
Obrancovia: Lukáš Pauschek (Mladá Boleslav/ČR), Branislav Niňaj/Osmanlispor ), Ľubomír Šatka (DAC Dunajská Streda), Dušan Švento (Slavia Praha)
Stredopoliari: Róbert Pich (Slask Vroclav/Poľ.), Filip Kiss (Al-Ittifaq/Saud. Arábia), László Bénes (Borussia Mönchengladbach/Nem.), Matúš Bero (Trabzonspor/Tur./, Ivan Schranz (Dukla Praha/ČR)
Útočníci: Marek Bakoš (Viktoria Plzeň/ČR), Adam Zreľák (1. FC Norimberg/Nem.)

Realizačný tím:
Tréner: Ján Kozák, asistent trénera: Štefan Tarkovič, tréner brankárov: Miroslav Seman, kondičný tréner: Martin Rusňák, videoanalytik: Michal Slyško, kustódi: Ján Beniak, Michal Beseda, lekári: Vladimír Pener, Ján Baťalík, fyzioterapeuti: Marián Drinka, Peter Hečko, masér: Mário Prelovský, technický vedúci: Róbert Tomaschek
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona