V Kostarike zhabali obrovské množstvo kokaínu: Za 35 miliónov dolárov!

NETKY.SK • 8 Máj 2014, 08:15 • 2 min
V Kostarike zhabali obrovské množstvo kokaínu: Za 35 miliónov dolárov!

SAN JOSÉ/BUENOS AIRES - Kostarická pobrežná stráž zadržala 61 kilometrov od pobrežia krajiny rybársky čln, ktorý prevážal z Južnej Ameriky 1,9 tony kokaínu. Na pašerákov ju upozornila americká pobrežná stráž, ktorá zbadala podozrivú činnosť z lietadla.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v stredu kostarický minister verejnej bezpečnosti Mario Zamora, ktorý povedal, že zadržali troch kostarických rybárov. Hodnotu zadržaného kokaínu odhadli na 35 miliónov dolárov, citovala ministra agentúra Associated Press.
     

Zamora povedal, že kostarické orgány prispeli tiež k zhabaniu 2,5 tony kokaínu, ktorý opustil Kostariku v kontajneri a počas víkendu bol zadržaný v jednom zo španielskych prístavov.
     

Argentínske úrady v stredu uviedli, že v provincii Salta na severe krajiny zhabali takmer 400 kilogramov kokaínu. Droga bola balená v dvoj- až trojkilogramových vreckách a vyhodená z lietadla na roľu v obci Oran. Argentínsky minister bezpečnosti Sergio Berni povedal, že pri operácii zatkli dvoch príslušníkov pohraničnej polície, ktorých prichytili, ako na zásielku drogy čakajú. Traja civilisti im utiekli, dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies