V Kosove oslobodili moslimského imáma obžalovaného z podnecovania terorizmu

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 13:57 • 2 min
V Kosove oslobodili moslimského imáma obžalovaného z podnecovania terorizmu

PRIŠTINA - Kosovský súd zbavil v piatok obžaloby imáma najväčšej a najstaršej mešity v hlavnom meste Priština, ktorý čelil obvineniam z podnecovania terorizmu a nenávisti. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia súdu v Prištine sa nenašiel dostatok dôkazov o tom, že by Shefqet Krasniqi dopustil uvedených trestných činov. Duchovného oslobodili aj v prípade podozrení z daňových únikov.

Krasniqi bol obvinený z toho, že rokoch 2013-2014 nabádal veriacich, aby odišli do Sýrie a Iraku "viesť svätú vojnu". Mal ta robiť prostredníctvom svojich kázní, sociálnych sietí a iných informačných prostriedkov.

 

Väčšinu z 1,8 milióna obyvateľov Kosova tvoria moslimovia. Z krajiny odchádza do zahraničia relatívne vysoký počet džihádistických bojovníkov. K extrémistickým skupinám v Sýrii a Iraku sa celkovo pripojilo zhruba 350 Kosovčanov; približne 180 z nich sa stále nachádza v týchto krajinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies