V Košickom kraji mali za mesiac sedem smrteľných nehôd, polícia vyzýva k zodpovednosti

NETKY.SK • 6 November 2015, 11:08 • 2 min
V Košickom kraji mali za mesiac sedem smrteľných nehôd, polícia vyzýva k zodpovednosti

KOŠICE - Sedem nehôd, pri ktorých prišlo o život osem ľudí, zaevidovali policajti od 1. októbra do 5. novembra v Košickom kraji.

slovakia

left justify in out

O život prišli dvaja vodiči, spolujazdec,cyklista,rušňovodič a tri chodkyne. Polícia opätovne vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali predpisy, správali sa na cestách zodpovedne a nepreceňovali svoje schopnosti. Chodci by mali mať stále na pamäti, že sú najohrozenejšími účastníkmi na cestách, upozornil košický policajný hovorca Alexander Szabó .

 

Vo štvrtok sa stali dve vážne nehody, pri ktorých opäť chodci ťahali za kratší koniec. V katastri obce Arnutovce iba 19-ročná vodička Felicie zrazila 53-ročnú ženu s desaťročnými dievčatkom, ktoré išli po priechode. Mladá vodička im zrejme nedala prednosť. Ako informoval Szabó, žena zomrela namieste, dievčatko prevážal do nemocnice vrtuľník, no zachrániť sa ho nepodarilo. Vodičke alkohol nezistili. Druhá nehoda sa stala v obci Pozdišovce. Šesťdesiatdvaročnému vodičovi Suzuki Vitara vbehol do cesty desaťročný chlapec z Jasova. Dieťa sa zo zranení bude liečiť viac ako 42 dní.

 

Vo Veľkých Kapušanoch zrazil 32-ročný vodič Hondy Civic 60-ročnú cyklistku. Pri vchádzaní do križovatky jej pravdepodobne nedal prednosť. Žena utrpela zranenia, liečiť sa bude asi šesť týždňov. Alkohol im nezistili.
Až šesť ľudí sa zranilo pri čelnej zrážke dvoch áut v Sečovciach. Na rovnom úseku sa päťdesiatšesťročný vodič Chevroletu Cruze v protismere zrazil s VW Passat. Traja ľudia sa zranili ťažko, traja ľahko. Ani v tomto prípade alkohol nezistili. Vo všetkých prípadoch je začaté trestné stíhanie vo veci pre ublíženie na zdraví.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies