V košickom Auparku otvoria Prázdny obchod

NETKY.SK • 4 November 2014, 14:18 • 2 min
V košickom Auparku otvoria Prázdny obchod

KOŠICE - Karpatská nadácia a košický Aupark pripravujú netradičný spôsob charitatívneho darcovstva – Prázdny obchod. Košičania si ako prví na Slovensku budú môcť z nákupného centra kúpené oblečenie nielen odniesť, ale svoje kúsky doň aj doniesť ako darcovia.

slovakia

left justify in out

Pomôžu tak ľuďom v núdzi po celom východnom Slovensku dôstojne sa obliecť. Obchod bude otvorený od 7. novembra do 14. novembra denne od 10:00 do 19:00. „Tešíme sa na zachované a hodnotné kúsky oblečenia, ktoré do obchodu prinesú návštevníci Auparku. Pomôžu tak napríklad deťom z detských domovov, týraným ženám či ľuďom v materiálnej núdzi naozaj dôstojne či dokonca štýlovo sa obliecť,“ povedal riaditeľ košického Auparku Marcel Boroš.

 

Do obchodu môže každý návštevník darovať kúsok zo svojho šatníka. Svetre, tričká, rifle, blúzky, sukne a rôzne doplnky pracovníci Prázdneho obchodu naaranžujú tak, aby priestor budil dojem módneho butiku. Vždy večer sa potom šaty uskladnia a ráno návštevníci opäť nájdu poličky a regály prázdne, čakajúce na nové dary. „Po ukončení projektu šatstvo rozdelíme viacerým neziskovým organizáciám či občianskym združeniam. Medzi nimi je napríklad Arcidiecézna charita v Košiciach, združenie Človek človeku alebo detské domovy Lienka vo Veľkých Kapušanoch, Klementa Hofbauera v Podolínci, či Sv. Mikolaja v Medzilaborciach,“ povedala Katarína Minárová, riaditeľka Karpatskej nadácie. 

 

Pri slávnostnom otvorení Prázdneho obchodu v košickom Auparku svojím darom v podobe šatstva prispeje napríklad spevák skupiny No Name Igor Timko, skupina Peter Bič Projekt, či hráči košického hokejového klubu Peter Bartoš, Jirko Bicek a Marek Bartánus.

 

Netradičný koncept vymyslela marketingová agentúra Loducca. Vôbec prvý takýto charitatívny priestor umiestnili v nákupnom centre VillaLobos v brazílskom Sao Paole. Autori ideu prostredníctvom neziskovej organizácie Creative Common ponúkli na voľné šírenie po celom svete. Košice Prázdny obchod prinášajú ako prvé na Slovensku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies