V košickej zoo testovali medvede špeciálny kontajner na odpadky

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 13:17 • 2 min
V košickej zoo testovali medvede špeciálny kontajner na odpadky

KOŠICE - Medvede v košickej zoologickej záhrade mali dnes za úlohu otestovať kontajner na odpadky so zabezpečením, aby sa doň takéto divé zvieratá nedostali. Na motiváciu mali v ňom obľúbené pochúťky – ovocie, med a ryby.

slovakia

left justify in out

Zhruba hodinová skúška sa napokon skončila s úspechom. Dva medvede – Žabo a Ivan sa pokúšali pre nich nezvyčajnú plechovú vec otvoriť, čo sa im však nepodarilo a k jedlu sa nedostali. Odtrhli akurát tesniacu gumu. "Dopadlo to úspešne, keďže zámer bol splnený. Naše medvede z toho mali aj zábavu," uviedol pre TASR zoológ Patrik Pastorek.
     

Skúška sa konala v rámci spolupráce s neziskovou organizáciou Slovak Wildlife Society (SWS), ktorá s kontajnerom smeruje ďalej do Tatier. Ako uviedol pre TASR Michal Haring zo SWS, kontajner s klasickým dvojzámkom a tyčkou zabraňuje medveďom dostať sa dnu, pričom ľuďom umožňuje pohodlný prístup pri vyhadzovaní odpadu. "Úspešne sme to otestovali v USA, v Yellowstonskom národnom parku. Tento konkrétny kontajner je na Slovensku prvýkrát testovaný tu, v košickej zoo, následne sa presúva do Tatranskej Lesnej a nasleduje test priamo v teréne," priblížil.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona