V košickej ZOO sa narodilo mláďatko ťavy dvojhrbej

NETKY.SK • 12 Marec 2014, 13:14 • 2 min
V košickej ZOO sa narodilo mláďatko ťavy dvojhrbej

KOŠICE - Radostnú udalosť zaznamenali v košickej Zoologickej záhrade, kde ťava April priviedla na svet ďalšieho potomka.

slovakia

left justify in out

Malú samičku ťavy dvojhrbej, ktorá sa narodila 25. februára a teší sa dobrému zdraviu, dnes predstavili verejnosti.
      

"Meno ešte nemá, dostane ho v rámci slávnostného krstu, pravdepodobne v rámci Dní mesta v prvých májových dňoch," uviedol riaditeľ zoo Erich Kočner.
      

V košickej zoo ide už o jedenáste narodené mláďa. Zaujímavosťou je, že ťavia matka April doteraz rodila samých samcov. "Sme veľmi radi, že sa nám darí v podstate každý rok rozmnožiť tieto zvieratá, ktoré patria u našich návštevníkov medzi najobľúbenejšie. Narodenie ťavy je v zoo vždy veľkou udalosťou, pretože odchov býva často komplikovaný. Matky sa nie vždy mláďatám ochotne venujú, takže niekedy je tomu potrebné pomôcť," vysvetlil Kočner. Košická zoo patrí podľa neho v poslednom desaťročí medzi najúspešnejších chovateľov tiav v strednej Európe.
      

Pred rokom sa v Košiciach narodila ťava Vanda, ktorú by v najbližších týždňoch mali previesť do bratislavskej zoo, kde posilní tamojší chov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona