V košickej zoo sa narodili mláďatá makaka a lamy

NETKY.SK • 14 August 2014, 12:35 • 2 min
V košickej zoo sa narodili mláďatá makaka a lamy

KOŠICE – V košickej zoologickej záhrade sa o nové mláďatá najnovšie rozrástli rodiny makakov magotov a lám krotkých. Obdivovať ich už môžu aj návštevníci.

slovakia

left justify in out

Mláďa priviedla pred desiatimi dňami na svet samica makaka Žofia. Jeho pohlavie zatiaľ nie je známe, keďže matka ho z náručia ešte nepúšťa. "Otcom je samec Pepo. Ide o tretie mláďa, ktoré sa u nás v novozostavenej rodine narodilo. Samica sa oň veľmi dobre stará," povedal dnes pre TASR zoológ Patrik Pastorek. 

 

Skupina makakov tak už má päť členov, okrem dospelého samca a dvoch samíc je to aj vlani narodená samička Emily. Celú rodinu si môžu záujemcovia obzrieť v dvojvýbehu na prvej strane za vstupom do zoo. "Trochu sme im tam obohatili priestor, aby mali rôzne podnety k hľadaniu potravy. Hlavne Emily tam robí rôzne akrobatické kúsky," priblížil Pastorek.

 

Radosť robí v zoo aj trojtýždňový samček lamy krotkej. Matkou je trojročná samica, ktorá sa sama narodila v Košiciach, o samčeka sa príkladne stará. "Okrem mláďaťa máme v skupine päť samíc a nového samca, ktorého sme priviezli tento rok zo Zoo Krakov," uviedol zoológ. Daný druh lám chovajú v Košiciach od roku 1997, najmladší člen rodiny je 16. odchovaným mláďaťom zoo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona