V košickej Zoo sa ako v prvej na Slovensku vyliahli krokodíl

NETKY.SK • 9 September 2014, 13:03 • 2 min
V košickej Zoo sa ako v prvej na Slovensku vyliahli krokodíl

KOŠICE - Unikátnym prírastkom sa môže pochváliť košická Zoologická záhrada. Minulý týždeň sa tu vyliahli tri mláďatá krokodíla čelnatého.

slovakia

left justify in out

"Je to prvé rozmnoženie krokodílov v takmer 60-ročnej histórii slovenských zoologických záhrad," uviedol pre TASR riaditeľ Zoo Košice Erich Kočner.
     

O potomstvo sa zaslúžil mladý chovný krokodílí pár pochádzajúci zo Zoo Jihlava. "Prvú znášku sme zaznamenali v roku 2013, keď samička zniesla štyri vajíčka. Teraz v roku 2014 zo šiestich vajíčok boli štyri oplodnené a z nich sa nám pred týždňom vyliahli tri mláďatá," priblížil riaditeľ Zoo. Vajíčka boli 85 dní v inkubátore, personál im musel denne venovať špeciálnu pozornosť.
     

Mláďatá sú umiestnené zatiaľ v odchovni. V prípade, že ich chov bude úspešný, obdivovať ich budú môcť neskôr aj návštevníci.
     

Krokodíl čelnatý je ohrozený druh, v prírode žije v tropických oblastiach západnej a strednej Afriky. Rozmermi ide o menší druh, dospelé jedince dosahujú približne 1,5 - 1,7 metra. Jeho chov v ľudskej opatere je medzinárodne monitorovaný a koordinovaný. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona