V Košiciach vybudujú nové tréningové centrum za milióny eur

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 10:28 • 2 min
V Košiciach vybudujú nové tréningové centrum za milióny eur

BRATISLAVA - Vláda SR odsúhlasila návrh pripravený ministerstvom financií a Slovenským tenisovým zväzom (STZ) uvoľniť finančné prostriedky v celkovej výške 9 miliónov eur na vybudovanie tenisového tréningového centra v Košiciach. Do 31. mája 2017 dostane akciová spoločnosť NTC Košice 3 milióny eur, do 28. februára 2018 ďalšie 3 milióny eur a do 28. februára 2019 posledné 3 milióny eur. Informáciu priniesol web STZ.

slovakia

left justify in out

"Jedným z prioritných investičných zámerov Slovenského tenisového zväzu je zriadiť regionálne tréningové centrum na východnom Slovensku, v ktorom by sa mohla pripravovať talentovaná mládež z celého východného Slovenska a hrať medzinárodné zápasy slovenská reprezentácia v Davis Cupe a Fed Cupe. Dôležité rozhodnutie potvrdilo dlhodobý spoločný záujem Vlády Slovenskej republiky, Slovenského tenisového zväzu a mesta Košice vybudovať košické NTC v areáli na Popradskej ulici. Jeho súčasťou bude päť vonkajších tenisových kurtov, centrálna hala s otvárateľnou strechou a s troma antukovými kurtami, dve športové haly so štyrmi tenisovými kurtami s tvrdým povrchom a ôsmimi bedmintonovými dvorcami, dva squash kurty a fitnescentrum. NTC bude mať multifunkčný charakter a bude slúžiť aj iným športom na organizovanie medzinárodných športových podujatí v Košiciach. Na predpokladaných investičných nákladoch 15 miliónov eur sa bude podieľať 60 percentami Vláda SR, 20 % mesto Košice a 20 % Slovenský tenisový zväz. Predpokladaný začiatok výstavby je november 2017 a ukončenie jún 2019," uviedol generálny sekretár STZ Igor Moška.

"Ďakujem vláde a tenisovému zväzu za podporu projektu, ktorý významne skvalitní športovú infraštruktúru nášho mesta - najlepšieho Európskeho mesta športu 2016. Košické NTC bude plniť štyri základné úlohy. Stane sa športoviskom pre Európsky olympijský festival mládeže EYOF 2021, ktorý sa uskutoční v Košiciach s predpokladanou účasťou takmer 4000 športovcov z celej Európy. Organizátori tohto prestížneho podujatia využijú centrum pre tenis, džudo a gymnastiku. NTC Košice bude slúžiť na športovú prípravu talentovanej mládeže, na usporiadanie zápasov tenisovej reprezentácie (Davis Cup, Fed Cup), ako tenisové a športové centrum a multifunkčný priestor pre organizovanie kultúrnych a spoločenských podujatí nielen pre obyvateľov Košíc a Košického kraja, ale aj pre minimálne polovicu Slovenska," skonštatoval primátor Košíc Richard Raši.

"V decembri 2015 bolo po schválení mestským zastupiteľstvom Košíc a výkonným výborom STZ podpísané Memorandum o spolupráci pri výstavbe a prevádzkovaní športoviska Národné tenisové centrum Košice," pripomenula predkladacia správa a dodala, že v založenej akciovej spoločnosti NTC Košice má STZ podiel 51 % a mesto Košice 49 %.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies