V Košiciach väčšina opôr predĺžila zmluvy na ďalšiu sezónu

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 13:06 • 2 min
V Košiciach väčšina opôr predĺžila zmluvy na ďalšiu sezónu

KOŠICE - Úradujúci slovenský hokejový šampión HC Košice si aj pre nasledujúcu sezónu udržal viacero hráčov základného kádra.

slovakia

left justify in out

V tíme oceliarov budú pokračovať aj Peter Bartoš, Marek Bartánus, Juraj Cebák, Matej Češík, Matej Hinďoš, Peter Sojčík, Gabriel Spilar, Michal Šeda, Milan Takáč, Tomáš Klouček a Dušan Pašek, s ktorými vedenie klubu predĺžilo zmluvy. Košičania začnú s letnou prípravou na novú sezónu v pondelok 19. mája a potrvá do 30. júna. Na ľade sa prvýkrát objavia 23. júla. Informuje o tom oficiálny web sedemnásobného majstra SR.

 

"Máme záujem o zotrvanie reprezentanta Tomáša Marcinka, aj keď jeho ďalšia profesionálna kariéra vzhľadom na pozornosť klubov z Európy bude zrejme pokračovať v inej zahraničnej lige. Rado Deyl by to chcel po rokoch strávených v Košiciach skúsiť v zahraničí a našu ponuku zatiaľ odmietol. Marek Svatoš odcestoval do Denveru, kde je jeho domov a rodina, či bude jeho kariéra pokračovať v Košiciach, je nateraz nejasné. Rasťo Staňa, ako je známe, bude pôsobiť v Sparte Praha. Budúcu sezónu už v drese Košíc neuvidíme Mareka Kolbu a Olivera Jokeľa, ktorým sa skončili zmluvy. Do letnej prípravy zaradíme aj našich hráčov z juniorky, obrancu Brijáka a útočníkov Markuša a Zikmunda," uviedol generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš a prezradil, že mená nových hráčov chce klub zverejniť ešte pred začiatkom letnej prípravy. "Potrebujeme doplniť káder po odchode Rasťa Staňu na brankárskej pozícii, pričom so Sašom Hylákom rátame na poste brankárskej jednotky. Do obrany chceme jedného až dvoch ďalších obrancov a do útoku dvoch - troch útočníkov, predovšetkým na pozícii centra," dodal Bakoš. 

 

Košičania majú už jasnú predstavu aj o cieľoch pre nasledujúci ročník. "Chceme dobre a dôstojne reprezentovať Košice a Slovensko v zápasoch Ligy majstrov. V Tipsport extralige je cieľom opäť finále, ktoré zaručuje šancu obhájiť titul a hrať v Lige majstrov aj v ďalšej sezóne. Potrebujeme širší káder, pretože ročník bude náročný - cestovanie, zápasy, to všetko máme v Košiciach pre vzdialenosti najzložitejšie, vrátane regenerácie. Budeme sa musieť s týmito faktormi vyrovnať," doplnil manažér košického mužstva. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies