V Košiciach uvaria Anjelskú kapustnicu, v Prievidzi ožije betlehem

NETKY.SK • 12 December 2012, 11:35 • 2 min
V Košiciach uvaria Anjelskú kapustnicu, v Prievidzi ožije betlehem

V Košiciach uvaria Anjelskú kapustnicu, v Prievidzi ožije betlehem - Zaujímavosti Anjelskú kapustnicu z 1000-litrového kotla si môžu v Košiciach aj tento rok vychutnať všetci, ktorí navštívia v sobotu 15. decembra Hlavnú ulicu.

slovakia

left justify in out

imgAnjelskú kapustnicu z 1000-litrového kotla si môžu v Košiciach aj tento rok vychutnať všetci, ktorí navštívia v sobotu 15. decembra Hlavnú ulicu. 

Tretí ročník moderovanej kuchárskej show ponúkne takmer 2500 porcií vynikajúcej kapustnice v podaní najlepších šéfkuchárov z Košíc. Ich sprievodom budú "anjeli" - deti s mentálnym a telesným postihnutím z občianskeho združenia Usmej sa na mňa, ktorým poputuje výťažok z tejto benefičnej akcie.

"Návštevníci si môžu vychutnať nielen porciu dobrej kapustnice, ale aj pocit, že symbolickým finančným príspevkom za ňu prispejú týmto "anjelom" na vianočný darček. Výťažok použije občianske združenie Usmej sa na mňa na podporu realizácie letného rozvojového pobytu pre 60 detí s mentálnym a telesným postihnutím," uviedla Michaela Sabolová, marketingová manažérka organizácie Košice-Turizmus, ktorá podujatie pripravila.

Kapustnica sa bude variť pod "vianočným stromčekom" na Hlavnej ulici od včasného rána pod "odbornou varechou" Konráda Schonfelda, autora projektu a majiteľa reštaurácie Med Malina. Do kapustnice zamiešajú svoje tajné vianočné ingrediencie aj známi šéfkuchári z košických reštaurácií hotelov Doubletree by Hilton a Yasmin. Podľa odhadov organizátorov sa kapustnica začne podávať okolo 14.00 h a porcií bude dosť až do večera. Kuchársku elitu doplní okrem anjelov aj funky vianočná nálada, ktorú navodí DJ Spanq. Od 17.00 h sa k pochúťke v rámci programu Košické rozprávkové Vianoce pridá aj predstavenie Haligandivadla, ako aj ľudové piesne a vianočné koledy zoskupenia Pavelčákovci.

Organizácia Košice-Turizmus sa podľa Sabolovej snaží prezentovať v zahraničí Slovensko ako krajinu s bohatou históriou a prírodnými krásami, aj ako krajinu pohostinnú a plnú dobrosrdečných ľudí. "Počas vianočných sviatkov by sme však radi vyzdvihli pohostinnosť a dobrosrdečnosť Slovákov najmä doma. Preto vznikla myšlienka realizácie podujatia Anjelská kapustnica - pohostiť domácich obyvateľov a zároveň im dať možnosť urobiť dobrý skutok, pomôcť ľuďom, ktorý to potrebujú," konštatovala.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies