V Košiciach si vyvesením dresov uctili Libu, Holečka, Brunclíka a Selveka, Lukáč odmietol

NETKY.SK • 5 Marec 2017, 19:13 • 2 min
V Košiciach si vyvesením dresov uctili Libu, Holečka, Brunclíka a Selveka, Lukáč odmietol

KOŠICE - Pred stretnutím 51. kola hokejovej Tipsport ligy 2016/2017 medzi Košicami a Zvolenom si domáci pripomenuli kvarteto svojich niekdajších vynikajúcich hráčov - výnimočnej pocty sa dočkali Jiří Holeček, Bedřich Brunclík, Ján Selvek a Igor Liba.

slovakia

left justify in out

„Jirko Holeček je jedným z hráčov generácie, ktorá stála pri zrode vrcholového hokeja v Košiciach. Ján Selvek priviedol košický tím najskôr ako kapitán pri historickom postupe do najvyššej súťaže v roku 1964 a neskôr pôsobil ako tréner pri prvom federálnom titule majstra Československa. Bedřich Brunclík prišiel do Košíc ako mladý chlapec v juniorskom veku a košickému hokeju zasvätil doslova celý život. Najskôr dve desaťročia ako hráč a následne 30 rokov ako tréner všetkých vekových kategórií. Majster sveta Igor Liba sa na svetových klziskách pričinil o dobré meno nielen Československa ale aj košického klubu, za ktorý hrával,“ povedal prezident HC Košice Juraj Mondík.

Pod strechu košickej Steel arény v nedeľu vyvesili repliky dresov s číslami spomenutej štvorice osobností košického hokeja - Holečkovu jednotku, Brunclíkovu sedmičku, Selvekovu trinástku a Libovu päťku. Medzi oceneným kvartetom mal byť aj Vincent Lukáč, ten však túto poctu odmietol.

 

„V živote som nepočul, že by vyvesovali naraz päť dresov. Hala v Košiciach stojí 11 rokov, sezónu čo sezónu mal byť hore jeden dres. Nie takto, bez zváženia, že zrazu vyvesia päť dresov a hotovo. Takúto poctu si neželám," vyjadril Vincent Lukáč svoj nesúhlasný postoj s "hromadnou" slávnosťou vyvesenia dresov. 


Dvojnásobný majster sveta Lukáč je roky známy kritickými názormi na slovenský a tiež košický hokej. Dlhodobo napríklad tvrdí, že nie je dobré, keď v štruktúrach košického klubu nepracujú bývalí skvelí hráči.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona